lauantai 12. lokakuuta 2013

Ojanko, syksy ja treeni...

Tokotreenailua Ojangossa tänään.

Ihana syyskeli, onneksi tuli kamerakin matkaan ja sain napsittua syystunnelmakuvia. On tuo minun tyttöni sitten niin mahdottoman kaunis ja kuvauksellinen. Ensin kuvasaaste, sitten vasta treenipäivän tilitys :D

 


Treeneihin sitten, eli olin varannut Vuokkoset areenalta yhden kentän treenejä varten ja teimme Sailan ja Maron kanssa ikäänkuin kisamaiset treenit. Videollekkin otettiin osa liikkeistä (kiitos kuvaajalle), jotta sitten voi omassa sopessaan mässätä epäonnistumisilla. Eivaan näkee omat ja koiran virheet ja pystyy sitten panostamaan niihin kohtiin, jotka eivät vielä sujuneet. Maro oli hieno ja teki mm. kympin ruudun, Tuike hiukan hätäili ja ennakoi useassa kohdassa. Tämä osin oli itseaiheutettua, sillä valmistelin esim. ohjatun noudon merkille menon melko tehokkaasti ja Tuike sen takia irtosi ennen käskyä. Malttia tarvitaan lisää myös kaukokäskyjen asennonpidossa, ja hyppynoudossa odottamisessa.

Teimme tänään metallinoudon, jossa ensin heitin huonosti (vahingossa), ja sitten meni OK. Yhteen noutoon Tuike varasti, muuten liike oli hyvä. Zeta oli loistava, joskin asennot hiukan vinoja. Videolta näkyy syykin, eli Tuike edistää seuraamisessa sen takia asennot jäävät vinoiksi. Ohjattu nouto oli loistava, vaikka siinäkin tuli varastaminen merkille. Seuraaminen ihan ok, mutta muutama kommentointi Tuikelta, pahiten Tuike kommentoi peruuttamisessa, ei siis peruuttamista meille kokeissa kiitos. Kaukokäskyt olivat epävarmimmat tänään, asennonvaihtotekniikka ok, mutta maltti puuttui. Tuike painui maahan ennen käskyä ja vähän sääti muutenkin. Fiilis ja vire kuitenkin oli kohdallaan, niihin olin tyytyväinen. Tunnistusnouto me ehdittiin treenata ulkona jo ennen varsinaista halliaikaa. Tuike teki töitä oikein sopivalla vireellä ja oma nousi 3 kertaa ilman vieraisiin kapuloihin koskemista. Hallin alustalla tunnarin kokeilu jäi nyt tekemättä, joten se onkin sitten suuri arvoitus, miten menee kisoissa.

Kaiken kaikkiaan treenit olivat oikein onnistuneet. Vieras paikka, vieraita ihmisiä, vieraita koiria ja meteliä, mutta silti Tuike teki hienon treenin. Malttiharjoitukset ovat seuraavan viikon teema. Tehdään treeniä, mikä valmistellaan normaalisti, ja astelma järjestetään kuten normaalisti, mutta käskyn antoa joutuu odottamaan...odottamaan...odottamaan... Täytyy palkata ja vapauttaa monesti jo pelkästä sivulla odottamisesta, ettei sitten kokeessa ennakoi. Tuike kun aina luulee tietävänsä paremmin ja kiirehtii... Yliyrittäminen näkyi räikeimmin tänään Zeta -liikkeessä, ja seuraamisessa. Kun on fiilareissa, niin on, ei siitä voi harmistua, kamalampaa se olisi jos joutuisi virittelemään ja innostamaan. Ainakin itselleni sopii paremmin tällainen toiminnanhaluinen treenikumppani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti