Kata

Kata on lyhytkarvainen Bordercollie narttu. Syntynyt 31.1.2014

BH Playday's Play With Fire
"Kata"Kata koiranetissä
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI20300%2F14&R=297

Silmät: OK
Lonkat: A-A
Kyynärät: 0/0
Olat kuvattu epävirallisesti: Ei huomautettavaa
Purenta: OK, 1 ylimääräinen P1 välihammas
DNA testit: CEA/CH normal (vanhempien ja isovanhempien tulosten perusteella
Säkä: 50cm
PK/PEKO: BH 20.9.2016, Haku startattu

Toko: ALO1


                                                
Kata on oma kasvatti, joka jäi kotiin Tuiken ensimmäisestä pentueesta. Katan tämän hetken päälaji on PK Haku ja mahdollisesti tulevaisuudessa myös pelastuskoiratoiminta ja toko.

Kata on iloinen vilkas ja hieman herkkä koira, mutta sen kanssa tekeminen on hauskaa. Kata palkkautuu erittäin hyvin lelulla, mutta on myöskin hyvin ahne. Kumpaakin palkkaa voi käyttää vuorotellen ilman, että toinen palkkaustapa heikkenee. Kata käy satunnaisesti eri ohjaajan kanssa myös agilityssä ja on sielläkin kovin innokas ja mukava kaveri. Päälajinaan Katalla on PK-haku, jossa se on jo lähes kisavalmis. Sivulajina ja kisakokemuksen kartuttajana aloitimme syksyllä 2017 myös tokokokeissa käymisen. Tokossa Katalla on ihanan innokas ja humoristinen asenne, josta itsekin tulee hyvälle tuulelle.

Kotona Kata on rauhallinen, mutta melko usein keksii omia leikkejä tai haastaa muuta laumaa leikkiriehumaan. Räsymattojen ja muiden kankaiden pureskelu on Katan intohimo. Pentuaikana jokainen kotimme matto ja lakana saivat kokea pennun terävät hampaat. Omassa laumassa elo sujuu ongelmitta, joskin paimenmainen kyttääminen kuoriutuu esiin avarilla paikoilla lauman kanssa leikkiessä. Vieraisiin koiriin Kata aluksi suhtautuu hieman varauksella, mutta melko pian jo haastaa leikkimään ja juoksemaan. Koirien kieli on opiskeltu oman lauman ja turvallisten kaverikoirien kanssa.Vieraat ihmiset ovat Katalle aluksi hieman jännittäviä, mutta kun Kata saa tutustua heihin omaan tahtiinsa ei ongelmia esiinny. Harrastuksissa Kata on aina reippaalla asenteella ja satasella mukana eikä sivulliset hetkauta. Hassu, nopea ja ketterä humoristikoira, jolle koulutustavaksi parhaiten sopivat pehmeät menetelmät ja naksutinkoulutus.

Kata harrastaa jonkin verran myös koirafrisbeetä, jossa se on osoittautunut emoaan paremmaksi koppariksi. Kata on osallistunut pariin frisbeekisaan ja toimii siellä ohjaajan kuin ohjaajan kanssa. Frisbee onkin ehkä se kaikista mieluisin lelu/palkka Katalle.

Katan sukulaisia muualla rekistereissä


VALLREG, svenska vallhundsatabase, Katan isä ja suku
http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=V1344/2011&PEDIGREE=1

VALLREG, svenska vallhundsdatbase, Katan emän isä ja suku
http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=V1163/2006&PEDIGREE=1

SPKY:n jalostustietokannassa Katan emän emän emä Rosmariini ja suku
http://whm19.louhi.net/~spky/kannantestaus/sukupuu.php?rekno=bJ1162/00n

Katan isän vanhempien DNA testitulokset:
http://www.svak.se/?page_id=2343
 Frisbeessä on vauhtia
Kuva: Ile Könönen

Kata 2,5 vuotiaana

Jo pikkupentuna "kyttäys" astui esiin...
Kata 9vko
 Emä "Tuike" Paimen Yrtin Tyrni


Isä "Bobban" eli Bob

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti