sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kisakuulumiset

Eilen oltiin bortsujen tokomestiksissä Vuokkoset Areenalla, jossa taso oli aivan huikea ja tuomaritkin sen mukaiset. Minulle oli vähän yllätys kuinka tiukaksi tuomarointi on muuttunut. Oma vika tietysti, kun en ole tokokisoissa käynyt, edes katsomon puolella.

Arvostelu kauttaaltaan oli siis erittäin ankaraa ja se koitui meidänkin turmioksi, sillä Tuike hylättiin haukkumisen takia. Ei siis ollut meidän päivä, vaikka Tuike teki liikkeet kuitenkin ihan hyvällä fiiliksellä, ainoastaan kaukokäskyissä ja tunnistusnoudossa sille tuli joku epävarmuus päälle.

Virheitäkin me tehtiin, eikä tulos olisi jokatapauksessa olisi ollut kovinkaan loistelias, ei me siis mitään hävitty, vaikka meidät hyllytettiin. Se, että itselle tuli ja jäi kisoista tosi paska fiilis on sääli, sillä vielä eilen olin sitä mieltä, että koko laji on ihan pilattu ja lopetan koko tokon. Tuntui, että tällaisilla tavallisilla koirilla ole mitään asiaa kokeisiin, kun seurana on maan parhaat bortsut.  Minkäs sille voi kun tasoa koko ajan hilataan ylöpäin, tämän päivän toko on ihan erilaista kuin 10 vuotta sitten.

Maro teki hienon suoritukset VOI luokassa ja ansaitsi tuloksen VOI2, hilkulla oli, ettei pisteet olis riittäneet ykköstulokseen, tunnistusnouto meni nollille.

Tässä Maron osa suorituksista:
http://www.youtube.com/watch?v=t0ALvFyBFFg&feature=youtu.be

Tässä Tuiken 1. kehä, jossa tehtiin seuraaminen, luoksetulo ja ruutu (+ saatiin eka keltainen kortti):
http://www.youtube.com/watch?v=NTtnJpKQ8Wc&feature=youtu.be

Kohdassa 1:31 tulee eka haukahdus, (Tuike reagoi taustalta kuuluvaan hakkumiseen), kohdassa 1:36 on toinen haukahdus, samalla kun teemme käännöstä, kolmas haukahdus kohdassa 1:50, jossa lähdemme juoksemaan, neljäs ja keltaiseen korttiin johtava hakahdus tulee luoksetuloliikkeen jälkeen kohdassa 3:30. Onneksi en itse huomaa korttia, keskityn itse niin aloituspaikalle asettautumiseen, enkä yhtään katso tuomaria päin. Vasta kehän ulkopuolella mulle selvisi, että me saatiin keltainen kortti. Tuomari sanoi, että ilman haukkuja seuraaminen olisi ollut 8-8,5. Eli 2 pinnaa menetettiin kolmesta haukahduksesta. Ruutu meni nollille oman mokani takia, käskytin koiran maahan liian aikaisin, jännitin liikaa :( Liian vähän kisoja alla ja kun edellisistäkin on 1,5 vuotta.

Toisessa kehässä oli vielä astetta tiukempi tuomari ja hän antoi toisen keltaisen kortin haukkumisen takia, eli meidän peli oli sitten siinä. Toisessa kehässä tehtiin zeta, kaukot, tunnistusnouto ja metallihyppynouto. Haukahdusksia tuli 2 ensin liikkeiden välissä ja sitten 2 metallihyppynoudon aikana ja siitä toinen keltainen kortti ja pihalle.

Näin tällä kertaa, että maajoukkuetaso on liian kova taso meille, ehkä jossain perähikiän tokokisoissa me pärjättäisiin. Tuike kuitenkin teki hyvällä aenteella, vaikka virheitäkin sattui. Kovalla treenillä varmaan saataisi niitä haukkumisia pois ja ykkötuloksiakin, mutta ne jätetään ensi kevääseen/kesään. Nyt keskitytään ihan muihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti