tiistai 8. huhtikuuta 2014

Nemo treenaa...

Nemolla on alkanut hakutreenit isännän kanssa ja minä opetan sille vetohommia. Tänään käytiinkin ensimmäisiä vetoja kokeilemassa polkupyörän kanssa.

Varustin koiran valjailla ja kaulapannalla ja itseni kypärällä! Ennen tätä päivää Nemo on opetellut juoksemaan remmi löysällä pyörän vieressä (hallintaa), joten sillä aloitimme. Pienen matkan perästä kytkin remmin valjaisiin ja pidin remmin kireällä niin, että valjaissa tuntui pieni veto. Nemolle ihan uusi juttu aiheutti ensin vauhdin hidastumisen, mutta kun kehuin aina pienen vedon tuntuessa, niin johan innostui poika vetämään. Ei tarvittu montaa kehusanaa, kun asia oli ymmärretty. Samalla tulikin jo opeteltua käskysanaa, eli aina kun pieni veto tuntui sanoin käskyn "VETO" ja heti kehut perään.

Pienen vetomatkan jälkeen otin koiran taas kaulapantaan (samalla piti ohittaa toinen koira) ja taas mentiin hallinnassa ilman vetoa. Alkuun kyllä poika ajatteli, että taas vedetään, mutta kun selkeästi kerroin, että nyt on taas löysäilymeno, niin kyllä se johonkin aivosoluun tallentui tämäkin (toivottavasti).

Teimme kaikkiaan kaksi pientä pätkää vedolla ja kolme pätkää ilman vetoa. Ja sen lisäksi Nemo pääsi vapaana juoksemaan peltotiellä, jossa se ottikin ilon irti ja juoksi kuola kyljessä. Hieno ja energinen mies, ja aina niin hyväntuulinen. Super!

Kuvia ei tullut räpsittyä, kun ei ollut luuri mukana. Mutta komean näköinen Nemo oli sporttisissa Non-Stop valjaissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti