tiistai 24. syyskuuta 2013

Tokomuistiinpanot pikaisesti aamutuimaan

Maanantaina tokoiltiin taas Helsingissä Maron luona. Sääolosuhteet tarjosivat treenien keskelle pinehkön syysmyrkän, mutta sepäs ei  innokasta tokoilijaa haittaa. Tällä kertaa treenit oli suunniteltu etukäteen ja otimme kummatkin muutaman liikkeen liikkuroinnilla. Huomaa, että liikkurin kanssa harjoittelua on tehty liian vähän, sillä tosi helposti liikkurin käskyt aiheuttavat varastamista.

Ensin tehtiin paikallaolot, menin piiloon ja välillä varmistelin ja kurkin piilosta. Aika oli lyhyt, mutta meillä oli apulainen häiriköimässä, joten tämä treeni oli hyvä. Toinen paikallolo tehtiin, niin, että Tuiken piti istua, vaikka Maro jäi maahan. Alku oli lupaava ja Tuike istui ryhdikkäästi. Sitten jostain syystä se päätti käydä maukuulle ja jouduin korjaamaan käskyllä istumaan. Teki saman toistamiseenkin, eli tätä harjoiteltava lisää paljon.

Sitten muut "koemaiset" meillä olivat EVL -ruutu, metallinouto ja luoksetulo kahdella pysäyksellä. Ruutu: Tuike varasti merkille valmistelusta, merkille meno ok, mutta jäi vinoon, ruutuun meno nopea ja pysähdys loistava. Tuike melkein liukui pysäytyssanasta ruudun keskelle :) Ruudusta seuraamiseen varasti ja tätä jouduttiin korjaamaan. Metallinouto muuten ok, mutta varasti kapulalle. Luoksetulo pysäytyksineeen oli aivan loistava! Nopeat pysähdykset aivan merkkien kohdalle ja vauhti kuitenkin oli laukka.

Lopuksi kokeiltiin tunnaria, ja tässä tarvitaan vielä paljon harjoittelua. Liian hätäinen haistelu, kun Tuike kiirehtii tuomista. Sainkin hyvän idean, että harjoitellaan pelkkää haistelua ja tunnistuskapulan "merkkaamista". Kaukoja tuli myös kokeiltua, ja huomastin yllätykseskseni, että Tuike edistää melko paljon. Puolen koiran verran. Eli asennonvaihtotekniikkakin menee tehotreeniin.

Eilen tiistaina sitten alkoivat tehotreenit tunnarin ja kaukojen hyväksi. Täytyy joka päivä tehdä niiden hyväksi joku treeni. Nyt aloitin tunnarissa tulitikun etsimisellä ja naksutin heti kun Tuike oli haistanut tikun sijainnin. Tätä jatketaan joka päivä ja sen lisäksi hankin ruukut joiden alle voin piilottaa tunnarikapulan, näin tuomisen osuus jää vähemmälle huomiolle, ja Tuike voi keskittyä haisteluun. Kaukoista harjoittelin eilen seiso-maahan vaihtoa. Huomasin, että Tuike ottaa PAK-käskyllä (tuntee sanan PAKITA, jolla liikkuu taaksepäin) askeleen taakse ja siitä kun käsken maahan, ei liiku eteenpäin. Tätä kokeillessa, Tuike alkoi PAK -sanalla tarjoamaan maahan painumista taaksepäin. Eli tämä vaikuttaa lupaavalle. Tänään testataan vieläkö se toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti