tiistai 21. lokakuuta 2014

Hakukoira syttymässä

Hakutreenit ovat syksyn tullen tihentyneet, ja edistystäkin tapahtuu.

Katalle on tehty jo ensimmäiset lähetykset keskilinjalta ja hyvin se uppoaa metsään, vaikka ohjaaja  tumpeloi. Maalimiehet ovat kivoja, kunhan eivät nouse seisomaan. Namit kelpaavat ja maahanmenoakin tarjotaan maalimiehellä ihan omatoimisesti. Leikkimistä vieraan kanssa harjoitellaan, jotta pikkuhiljaa saataisiin vielä suurempi motivaatio etsiä maalimies (tai oikeammin maalimielellä oleva palkka).

Eli Kata edistyy kivasti ja nyt pitäisi myös ohjaajan edistyä. Varmaan vaikein koulutettava olen minä itse, kun pitäisi oppia tekemään oikeat liikkeet oikeassa järjestyksessä oikeaan aikaan oikealla tavalla. Katalle kaikki on vielä niin uutta, että se helposti reagoi mun tumpelointiin, ja keskittyminen herkeää. Silti se ei mene lukkoon vaan jatkaa toimintaa, vaikka mulkaiseekin mua epäilevän näköisenä. Harjoittelulla ja aina samalla tavalla tekemällä se Katakin alkaa pikkuhiljaa tottumaan hommaan ja selkeetä syttymistä on jo havaittavissa. Vauvahan se toki vielä on, eikä meillä ole kiire mihinkään, mutta olis kiva löytää se hyvä yhteinen sävel tekemiseen, kun hakuilu on nyt koukuttanut mut täysin.

Nemo on edistynyt huimasti ja siitä näkee selvästi, että haku on Nemon mieleen. Vielä ei Tero voi päästää kaulapannasta irti keskilinjalla, sen verran hinku on lähteä pistolle, mutta se on hyvä, että hinkua on, sillä Nemo lähtee sähäkästi ja pääsääntöisesti suoraan ja ukotkin löytyvät tosi nopeasti. Nemolla on talven ohjelmassa tottisliikkeet, ja tavoitteena siis ensi kesänä BH. Lisäksi ilmaisu pitää treenata kuntoon, jotta sen voi sitten ottaa metsätreeneihin mukaan.

Kata myös treenailee kentällä ja ilmaisua. Nyt alkuun ollaan ihan perusjuttuja tehty, Palikan nostamista käteen, istumista, maahanmenoa, sivulletuloa ja eteenpäinlähettämistä. Haastavinta Katan kanssa on palkkaaminen, kun se on niin sairaan nopea, sekä se syö sormet. Hiukan kentän muut koirat vielä aiheuttavat häiriintymistä, mutta sitäkin treenataan koko aika, ja varsin vähän kenttätreenejäkin on vielä alla, joten eipä hoppuilla tässäkään.

Tuoreita kuvia ei taaskaan ole, mutta alla elokuinen kuva Koirafrisbeekisoista Siuntiosta, jossa Kata oli turistina. Kuvassa Katan tyypillinen olomuoto: Häntä kikkuralla se tarkkailee mitä ympärillä tapahtuu.

Kuva: Jasmin Pyykkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti