sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Seuraava Pelastuskoira valmistumassa


Paimen Yrtin Tarmo Poika "Nemo" suoritti tänään hyväksytysti pelastuskoira B-Kokeen haussa.

 

 Onnea Nemolle ja kartturilleen Terolle!!!

 

 

Näinollen Nemo on nyt hankkinut kelpoisuuden Virta-tarkastusta varten. Mahtavaa! Virtaa varten pari onkin harjoitellut jo koko kevään ja kesän, joten muutaman laadukkaan treenin jälkeen Nemolle ja Terolle järjestetään Virta -tarkastus, jonka hyväksytysti suoritettuaan parivaljakko pääsee mukaan oikeisiin etsintöihin koirakkona.

Virta tarkastus jäljittelee oikeaa etsintätilannetta. Koirakko saa 20-30 hehtaarin kokoisen alueen, jolle on piiloutunut 2-3 henkilöä. Alueella voi olla muita kulkijoita, rakennuksia, teitä jne. joten koiran on oltava hyvin ohjaajansa hallinnassa. Ohjaaja joutuu tekemään laadukkaan suunnitelman alueen etsimiseksi ja osattava muuttaa suunnitelmaa olosuhteiden mukaisesti etsinnän edetessä. Tarkastus kestää noin 2 tuntia ja sinä aikana alueelta on löydyttävä riittävä määrä maalihenkilöitä. Virtatarkastus on poliisin määrittelemä tasotesti, joka on vaatimuksena kaikille pelastuskoirille, joita käytetään Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun etsintätehtävillä.

Ennen virtaa koirakon on suoritettava pelastushaun A- ja B kokeet, sekä harjoiteltava partiointia erilaisissa maastoissa ja olosuhteissa. Vuonna 2018 pelastuskoirakoe muuttuu, ja se tulee sisältämään myös jäljestysosuuden, joka on myös läpäistävä.

Vielä ei tänä vuonna jäädä laakereille lepäilemään ensi vuotta odottelemaan, vaan pinnistellään muutamat harjoitukset ja tarkastukset läpi ennen joululomaa. Sitten käännetään katseet vuoteen 2018, josta on tulossa mielenkiintoinen pelastuskoirarintamalla, ja muutakin mielenkiintoista on ensi vuodelle suunnitella... siitä lisää kun asioita varmistuu... :)


Tahtoo lume takaisin! "Nemo"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti