lauantai 25. marraskuuta 2017

TOKO on hauskaa, TOKO ALO1 & KP

Kata oli tänään kaverikoiransa Jassin kanssa Janakkalassa TOKO kokeessa ja meillä oli oikein hauskaa.

Hallissa oli mukava ja rauhallinen fiilis, ystävällinen tuomari ja tilava kenttä. Hyvin järjestetyissä ja aikataulussaan pitävissä kokeissa kisailijatkin viihtyvät. Kiitos Janakkalan koirakerho.

Katalla oli koko kokeen ajan tosi hyvä fiilis ja se teki kehässä sen, mitä sille on opetettu. Hieman olisi vielä petrattavaa, mutta pieniä juttuja vain. Tuloksena tuotiin kotiin ALO1 (180p.) ja KP, sijoitus oli viides.

Katan kouluttaminen tokoon alkoi vasta tänä syksynä, kun keksin, että saisimme hyvää kisakokemusta käymällä tokokokeissa. Toki pohjia on tehty pelastuskoirapuolella tottiskentällä jo paljonkin, mutta nimenomaan tokoon liittyviä liikkeitä ja käytäntöjä aloimme opettelemaan vastaikään.Katan luonne on vilkas, ollut sitä jo pennusta asti, joten seuraamisen opettelu ei ole ollut ihan mutkatonta. Intoa riittää enemmän kuin osaamista ja koira "keulii" helposti. Tänään alla oli 1,5 tunnin lenkki ja reuhaamsista toisen villin kaverikoiran kanssa, eikä se ei ainakaan tekemisen intoon vaikuttanut mitenkään, vaan ennemmin paransi keskittymistä seuraamis -suorituksessa.

Liikekohtaisesti arvosanoja tuli kasista kymppiin, ja kokonaispisteet tänään 180p. joka oli selkeä parannus viime kokeen pisteisiin.

Paikallaolo 9 - kaksoiskäsky maahanmenossa

Seuraaminen 9 - hieman irtosi lopussa

Maahanmeno 9 - ennakoi sivullenousussa

Luoksetulo 10

Noutoesineen pitäminen - 8 vähän korjaili ja otti aika hanakasti kiinni kapulasta

Kauko-ohjaus 8 - kaksoiskäsky

Hyppy 9,5 - tuli suoraan sivulle

Kokonaisvaikutus 9

Tuomarilta hyvää palautetta, varsinkin seuraamista kehui kovasti ja sitä, kuinka koiralla on ihna koko aika erittäin hyvä kontakti ja meillä yhteispeli :)


https://youtu.be/F3qJBz7_7H0
Tässä kokeen liikkeiden osuus videoituna.


Kiva laji, kiva halli ja kiva kaveri matkassa. Kaikki mitä toivoa sopii :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti