lauantai 30. syyskuuta 2017

Takaisin TOKO -kehään

3 vuotta 10 kuukautta ja 2 päivää kesti tokotauko. Niin kauan kesti toipua pettymyksestä kun neljän haukahduksen takia suorituksemme Tuiken kanssa EVL -luokassa keskeytettiin. Silloin vannoin, etten enää ikinä tokoile, saati mene tokokisoihin. Tuikesta ei koskaan tullut tokovalio, mutta siitä tuli jotain parempaa. Tuikesta tuli pelastuskoira!

Tänään, pitkän tauon jälkeen palasin tokokehään, nyt Tuiken jälkikasvun, Katan kanssa. Kata on pennusta alkaen harjoitellut PK-hakua ja suorittanut BH:n, mutta nyt syksyn aikana kehittyi ajatus, että voisihan Kata hakea tuloksia myös tokon puolelta. PK-kokeet antavat vielä odottaa, koska kiintorullailmaisu vaatii vielä vahvistamista. Tarkoituksena olikin nyt hakea koiralle positiivisia kisakokemuksia ja hyvää fiilistä kehässä. Tätä sitten saatiin :) Katan fiilis ja tekemisen into oli ihailtavaa, ja sen kanssa oli erittäin mukava olla kokeessa. Käyttäytyminen koepaikalla oli mallikasta, vaikka moni asia oli selvästi uutta ja ihmeellistä. Tuomarin palaute oli mukavaa kuultavaa: Iloista ja vauhdikasta tekemistä, jossa näkyi koiran nauttineen kaikesta tekemisestä.

Kata tokoili itselleen TOKO ALO1 -tuloksen 162,5p. ja pääsylipun avoimeen luokkaan. Pisteiden alhaisuus johtui pienistä epätarkkuuksista asennoissa ja mm. noutokapulan pidossa. Mitään suurta ongelmaa ei tekemisessä ollut ja nyt onkin hyvä, kun tietää, mitä osa-alueita tulee vahvistaa. Kokonaisvaikutus on 9, samoin paikallamakuuu 9 (haisteli hieman). Sirunluku ja juoksutarkastus menivät myös ongelmitta, niitä olin itse ehkä eniten jännittänyt, kun ei oltu niitä juuri harjoiteltu.

Seuraavat kokeetkin on jo katsottuna ja siellä startataan avoimessa luokassa, mikäli harjoitukset etenevät toivotulla tavalla. Kata on hassu ja hauska harrastuskaveri, jonka kanssa ei voi tulla pahalle tuulelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti