torstai 13. heinäkuuta 2017

Ilmaisu käynnissä...


Tuore pelastuskoira!

Paimen Yrtin Tyrni "Tuike"

 

 

Tuike suoritti eilen Virta -tarkastuksen (viranomaistarkastus) hyväksytysti ja sai näinollen pelastuskoiran arvon. Nyt me lähdemme etsintöihin koirakkona, VAU! Virta -tarkastus on todellista etsintätilannetta jäljittelevä etsintä, jossa koiran ohjaaja saa alueen, jolle tekee etsintäsuunnitelman. Alue on etsittävä luotettavasti ja niin, että alueelle piiloutuneet ihmiset löytyvät.

Tuiken Virta-alue oli n. 24 hehtaarin kokoinen alue, jolla oli myös muita liikkujia, rakennuksia, maastonmuotojen vaihteluita ja vesistö. Etsintä kesti kaikkiaan 2h 10min, jolloin löytyi toinen maalimies ihan rantaviivan tuntumasta. Tähän mennessä oltiin ehditty haravoimaan jo lähes koko alue. Testi päättyi toisen maalimiehen onnistuneeseen ilmaisuun ja saimme hyvän arvostelun etsinnästä, etsintätaktiikasta ja alueen luotettavasta läpikäymisestä.

Kuuman päivän ja ison työn jälkeen Tuike sai nauttia treeniporukan huomiosta ja kotona herkkuiltapalasta. Pienen iltapissatuksen jälkeen pelastuskoira vetäytyi mukavaan viileään makuuhuoneeseen nukkumaan. Super-Tuike! Nyt me ollaan "työpari".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti