tiistai 15. marraskuuta 2016

Vuoden 2016 yhteenveto

Blogin päivitys laahaa pahasti jäljessä ja vuodessa on ehtinyt tapahtua yhtä ja toista. Pieni tilannekatsaus lienee paikallaan.

Meidän porukka lenkillä

Ja sitten kuulumisten päivitystä...

Kata ja Taika ovat löytämässä yhteistä säveltä agilityssa. Ehkä tulevaisuus viekin mun paimenpennun, joka ei paimentanut agilityn pariin ja miksei Taikan ohjastamana vaikka tokonkin pariin. Kata on aikuistunut ja sen kanssa on helppo touhuta ja mennä minne vain. Nyt Kata on harrastanut mun kanssa PK hakua ja on siinä lajissa pian kisavalmis. Kiintorullan tuonti pitää vielä saada valmiiksi ja tottiksessa on hyppyliikkeet vielä treenattavana, mutta muuten pian PK-kokeet kutsuu :)

1-vuotiaana Kata paineistui laukauksista kentällä ja meille tuli noin puolen vuoden takapakki koko treenaamisessa, mutta aika ja siedätys on tehnyt tehtävänsä ja nykyään Kata pystyy tekemään tottista ja seuraamaan vaikka kentällä ammutaan. Laukaisuvarmaksi en lähtisi Kataa lupaamaan, mutta uskon, että PK-kokeiden tottiksesta tullaan selviämään ihan hienosti.


Tyytyväinen koira treenin jälkeen
ja häntää heiluu aina, kuten kuvasta näkyy

Tuike on pian hälytyskoira

Tuike on valmistumassa pelastuskoiraksi kevään 2017 aikana ja sen lisäksi Tuike edelleen paimentaa kesäaikana lampaita, joita hoitelemme. Viimeaikoina laitumen asukit ovat olleet sen verran haastavia, että emme ole juurikaan harjoitelleet enää kisapaimennusta vaan lähinnä Tuike on ollut apukoirana lampaiden hoidossa ja muiden koirien apuna paimennuksessa. Varsinaisia kisatavoitteita paimennuksesta ei Tuikelle enää ole kun pelastuskoiratoiminta on nyt tullut kuvioihin mukaan. Ensi vuonna laitumelle tulee hyvin erilaisia ja helpompia lampaita, joten ei  koskaan tiedä vaikka vielä Tuikekin starttaisi paimennuskisoissa. Kuitenkin tämän hetken tavoitteet ovat lähinnä keväällä tuleva VIRTA tarkastus ja pelastusjälkikokeesta hyväksytty tulos.

Tuike neuvottelee jästipää -lauman kanssa
Kesä 2016

Nemo on edennyt hakuharrastuksessa isäntäsä kanssa erittäin hyvin, mutta rullailmaisussa tuli seinä vastaan. Näinollen Nemo on siirtynyt rullakoirasta haukkuvaksi koiraksi ja starttaa hakukokeissa ensi vuoden aikana. Talvi harjoitellaan haukkumista ja ylläpidetään taitoja, sekä hierotaan tottis kuntoon, niin ensi vuonna pari voi edetä vaikka kuinka pitkälle. Tavoitteena ainakin HK1 ja HK2.

Aina kurassa ja räkä poskella, Nemo :) 

Taikan Elli on jatkanut agilitytreenejä pikku -emäntänsä kanssa ja he ovat startanneet yhdessä möllikisassa ja toinen möllikisa on vuoden lopussa tulossa. Ellin täytyy harjoitella vielä kepit, keinu ja kontaktit ja sen jälkeen parivaljakko voi mennä virallisiin kisoihin. Ellillä olisi valmiudet myös jo vaikka koiratanssikisoihin, sillä Elli osaa reilu 30 erilasita temppua ja on oikein innokas temppuilija.
Vuosi lähentelee loppua ja pian on joulukiireet joillakin menossa, mutta meillä edelleen aktiivisesti treenataan monta kertaa viikossa ja suunnitellaan etsintäharjoituksia, suunnistusharjoituksia, kisoja...

Taikalla ja Ellillä on edessä mölliagilitykisat vielä tänä vuonna eli 26.12 ja Kata starttaa silloin Taikan kanssa putkirallissa. JEE JEE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti