torstai 9. heinäkuuta 2015

Keskikesän (se meni jo) kuulumisia

Keäskuussa ennen juhannusta ehdittiin majailla mökillä tovi ja sen  lisäksi käytiin hakuporukan kanssa leirillä Haminassa. Leirillä harkattiin aamu-ja iltavuorossa, ja monenmonta treeniä mahtui neljään päivään. Kun koiria on kolme perheessä, se tarkoittaa aikamoista määrää treenejä, kun tietenkin täytyy joka jutussa olla mukana :) Noh, koirat oppivat paljon uusia juttuja ja saimme taas paljon uutta ajateltavaa ja harjoiteltavaa kotiin. Hieno leiri ja hieno porukka! Kiitos kaikille osallisille!

Leirin jälkeen ollaan kotiuduttu ja viimeistelty remppaa (sitä on riittänyt) ja koitettu siinä välissä hoidella lampaita ja treenailla koiria. Terolla ja Nemolla on tähtäimessä BH piakkoin, ja siihen nyt hierotaan seuraamiskuviota kuntoon. Myös kaupunkijuttua on harjoiteltava, Nemo kun on sellainen pikkukylän koira :)

Lutraustuokio lammastelun jälkeen

Lammashommat alkoivat todenteolla vasta menneellä viikolla. Kävin koko beeceeporukan kanssa oppia saamassa päähän, ja sitten on yritetty niitä toteuttaa omalla pellolla. Välillä onnistuneesti, välillä vähemmän... On se paimennus vaikea laji. Kata on tainnut unohtaa koko paimennustouhun, mutta nyt alkaa todenteolla muistutuskuuri. Kyllä se hetken katselun jälkeen taas alkoi niistä kiinnostumaan, joten ehkä tämä taas tästä alkaa. Yllättävän vähän kuitenkin Katalla oli lampaisiin vetoa, kun on saanut kyttäillä "vääriä" asioita kuten muuta laumaa.


Tuike tikkailla

Tänään kävimme tottiskentällä ja lampailla. Tuike teki ketteryysesteillä ongelmitta tikkaat, tynnyrisillan, keinun, pituusesteen, putken ja epämukavan alustan. Kata pääsi tutustumeen epämukavaan alustaan ja metalliputkeen, jotka menivät hienosti,

Tuike oli hieno myös paimenessa tänään, luotettava ja toimi (pääsääntöisesti) ohjeiden mukaan. Ajoimme lampaat pienempään aitaukseen, jossa Kata pääsi tekämään lähempää tuttavuutta lambien kanssa. Sekä koirat, että lampaat väsyivät nopeasti ja lopetimme suht lyhyeen. Kata onneksi kerkesi saada vähän ajatuksesta kiinni, joten siitä mihin tänään jäätiin, on hyvä jatkaa.

Pienet apulaiset lammaslaitumella
Lampaat opettelevat kulkemaan portista
Sunnuntaina jatkuu PK-hakutreenit, joissa kummatkin koirat (Nemo ja Kata) edistyvät mukavasti. Katalla oli viimeksi jo selkeästi ajatus suunnasta, jonne mennään, eli oli jo valmiiksi orientoitunut metsään keskilinjalla, joten siitä on hyvä jatkaa. Maalimiehille Kata menee mielellään ja nenä toimii hyvin. Mörköilyjä treeneissä ei ole enää sattunut, mikä on oikein positiivinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti