maanantai 8. kesäkuuta 2015

Mökkilomalla remonttikiireisenä

Reilu kuukausi on hurahtanut edellisestä päivityksestä. Syy siihen on varsin pätevä, sillä olemme tehneet remonttia kotona, valmistautuneet tyttären Lapin vaellukseen, hakeneet lampaita ja tehneet muuttoa mökille.

Muutimme kesälaitumille hetkeksi, eli Penajaan mökille

Koirien kanssa ollaan treenattu useana päivänä viikossa, eli käytännössä aina kun siihen on ollut mahdollisuus muilta kiireiltä. Nemo edistyy edelleen haussa ja pian onkin jo kiire saada Nemolle ilmaisut mukaan hakumetsään. Sitten jo kohta kutsuukin kilpakentät... Noh, tottiksessa on vielä vähän tekemistä ja BH... Nemon rullailmaisu kuitenkin etenee pikkuhiljaa, nyt ollaan jo siirrytty hiukan metsän puolelle ja silti rulla tulee, vaikkakin mukana on vähän Nemomaista sähläämistä. Hyvä motivaatio silti säilyy vaikka välillä ei tule palkkaa, kun homma menee liian sähläämiseksi.

Nemon treenivaatetus
 Katalla oli juoksut toukokuun lopussa ja se sekoitti hiukan sekä Nemon, että Katan päätä, mutta treenejä ei kuitenkaan juoksujen takia jätetty väliin. Kata työskentelee metsässä hyvin ja maltilla, ei juokse reikä päässä ja ukot löytyvät. Keskilinjalla toimiminen olisi Katan kanssa nyt suurin työmaa, että saadaan meidän yhteispeli lähetyksissä kuntoon. Kata opettelee nyt myös jo kovasti rullailmaisua ja onkin edennyt siinä jo kohtuu mukavasti.

Kata valmiina hakutreeniin


Syytä olla ylpeä kun esineet löytyivät


Tuike on kahlannut kevään aikana rauniotreeneissä ja siitä on tullut hyvin toimiva rauniokoira, joka kyllä haistaa ukot vaikeistakin paikoista. Ilmaisut vain puuttuvat ja sitten jo melkein rauniokokeet odottavat. Tuikelle opetetaan haukkuilmaisu, jota on nyt mökillä hinkattu siihen pisteeseen, että Tuike löydettyään ukon alkaa haukkumaan sopivalla etäisyydellä. Aikaisemmat sikailut maalimiehellä ovat jääneet pressun myötä pois.


Onnellinen rauniokoira

Haukku irtoaa hyvin ja etäisyyskin kohdillaan
Parasta on maalimieheltä saatu lelu

Kesälampaat ovat tulleet ja niitä on pari kertaa ehditty käydä katsomassa. Suoranaista paimennusta ei oikeastaan vielä olla ehditty tekemään näiden remonttikiireiden takia. Juhannuksen jälkeen keskitytään enemmän lampaisiin ja muistutellaan paimennushommia koirille ja itselle.Kata suorittaa iltatarkastusta

Treenien remontin ja muun kiireen lomaan onneksi mahtuu myös mukavia rentoiluhetkiä koirien kanssa. Mökiltäkin on löydetty hienoja uusia lenkkipolkuja joita kelpaa talustella. Välillä laumakokoonpano on kaksi ja välillä 4. Ehkä mukavinta on katsella kun koko porukka painaa innoissaan menemään. Jokaisella on hauskaa, omalla tavallaan.

Tuho ja täystuhoKoko poppoo Iidanpolulla

Metsämörrin majallaEi kommentteja:

Lähetä kommentti