lauantai 3. toukokuuta 2014

Jäljestämistä ja raunioissa istumista

Vapunpäivä korkattiin istumalla raunioissa, kastumalla keväisessä ukkoskuurossa ja toisten koiria kehumalla. On sitä vissiin hullu, kun vapaapäivänään vapaaehtoisesti kököttää likaisissa ja kylmissä piiloissa lämpimän kotisohvan sijaan. No, mitäpä ei tekisi koirien hyväksi. Tällä kertaa oli Nemon treenit ja olin mukana Katan kanssa ihmettelemässä uutta paikkaa. Taas tuli opittua uutta ja innostus PEKO toimintaa kohtaan kasvaa koko ajan.

Tuiken kanssa ehdittiin viime viikolla jäljestämään, ja se tuntui hyvinkin sopivalta jutulta Tuikelle. Sille tehtiin 2 lyhyttä "näköjälkeä" ja kaksi ilman näköhavaintoa. Homma ensikertalaiselta meni kohtuullisen hyvin, vaikka Tuike olikin hiukka kiihkeä. Jäljestys oli kyllä hauskaa, ja tätä haluan oppia lisää. Katankin kanssa täytyy kokeilla ehdottomasti.

Kotona opetellaan rauhallista oleilua, koska neljän koiran lauma saa jo aika hyvän vauhdin päälle riehuessaan sisätiloissa. Keräsin lelutkin pois sisältä, joten sisällä sallittua on vain puruluiden pureskelu, toisten kanssa painiminen ja pötköttely. Lelut säästetään sitten yhdessä tekemiseen ja leikkimistä harrastetaan tästä lähtien vain ulkona. Näin jokainen nelijalkainen saa riittävästi lepoa ja rauhoittumista ja kahdenkeskistä tekemistä oman ihmisensä kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti