keskiviikko 7. elokuuta 2013

Matkustelua ja paimennuskisailua

Kesäloman rippeitä viedään, viimeinen viikko on menossa ja muutama viikko jo töissäkin vierähti tässä lomasesongin  keskellä.

Paljon ollaan kesään mahdutettu, on ollut leiriä ja reissua. Ei ole hirveesti ehtinyt tietokoneen ääressä notkumaan... talvet on sitä varten. Nemo on hyvin mukautunut perheen arkeen ja reissaa sujuvasti mukana. Pisin reissu koirien kanssa tehtiin Pohjois-Pohjanmaalle Pudasjärvelle Teron mummolaan. Matka taittui pakettiautossa mukavissa isoissa häkeissä joissa bortsut myös nukkuivat yönsä. Elli the "lellikki-Elli" sai toki nukkua asuntovaunussa, jossa me kaksijalkaiset majailimme.

Reissubortsut, Nemo vasemmalla ja Tuike oikealla. Näillä olikin pakussa parhaimmat tilat pohjoisen reissussa.

Tuike hiukan kärsi pohjoisen reissulla ilkeistä paarmoista (muistaa edellisen vuoden mäkäräiset), kun ne puree kipeesti ja kovaa :/ Se kun on tuollainen lyhytkarvainen, niin ilkiö-ötökät pääsee iholle asti. TeaTree suihke tuntui helpottavan hiukan ötököiden hyökkäystä, mutta silti Tuiken oli pakko napsia niitä ilmasta kun paarmat surrasivat ympärillä. Onneksi Tuike fiksuna tyttönä viihtyi erittäin hyvin myös pakettiautossa omassa häkissään sääskiverhon alla ja kun aurinko lakkasi paahtamasta, pääsi Tuike taas pihalle kirmaamaan. Noihin pakuun hankittuihin jättikokoisiin häkkeihin oli muutenkin hyvä laittaa lepäämään kunkin vuorollaan ja Nemollekkin teki hyvää opetella rauhoittumista häkissä. Ellillä oli myös oma häkki pakun takaoven edessä, joten pakun tavaratila oli meilkeimpä täynnänsä koiraa ja häkkiä :D. Yöt sujuivat bortsuilla myös mallikkaasti häkeissä, vaikka en koskaan aiemmin olisi voinut uskoa, että laitan koiria yöksi autoon ja häkkiin nukkumaan, mutta nyt se tuntui luontevalta kun vaihtoehtona oli pieni ja kuuma asuntovaunu. Lelli-Elli kylläkin nukkui oman emäntänsä kainalossa mukavasti asuntoautossa. Miellään ja vapaaehtoisesti nuo perheen isommat häkkeihin aina illan tullen kapusivat ja melkeinpä jonottivat häkkiin pääsyä iltaisin. Aamulla sitten jälleennäkemisen riemu oli tietysti sanoinkuvaamaton :)


Täti opettaa Nemolle;  kun ei muuta lelua löydy, niin voi vaikka pihistää jonkun tossun...

Paimen Yrtin Tarmo Poika "Nemo" 6kk Pudasjärvellä
Kesä on ollut kuuma ja vilvoittelemaankin on ollut asiaa useammin kuin kerran. Lähellämme on melko hyviä paikkoja, joissa voi päästää koirat vilvoittelemaan, ja siitähän ne nauttivat täysin siemauksin. Nemo rakastaa ihan vaan lutraamista, Tuike haluaa joko vahdata veden liikkeitä, tai sitten hakea leluja vedestä. Elli nauttii eniten kahlaamisesta ja muiden vahtimisesta. Kukaan ei mene vielä uimaan pelkästään uimisen takia, mutta Nemosta saattaa vielä jonakin päivänä tulla uimari, sen verran innokkaasti se suhtautuu veteen...




Tuike on nyt tämän kesän paimennuskisat käynyt ja korkeintaan perusrata enää suoritetaan syksymmällä, mutta muuten kisatavoitteet paimennuksen suhteen ovat tältä kesältä jo täyttyneet. Tavoitteena oli startata 2-luokka SPKY:n kisoissa ja se tavoite täyttyi kahdella 2-luokan tuloksella Juvalla 27-28.7. Tuike teki ihka ensimmäisestä 2-luokan radastaan ihan mallikelpoisen ja ansaitsi 61p. ja 6. sijan. Toisen päivän rata olisi muuten ollut hyvä, melkein parempi, mutta Tuike leikkasi hakukaarella ja siinä menetimme 19 pinnaa. Toisen päivän tulos oli 47p. ja viimeinen sijoittunut eli 12. Ilman hakukaaren mokaa oltaisiin oltu 7-8 parhaan joukossa.

Alla linkki Tuiken ekaan kakkosrataan, jossa toki virheitä on ja koira hiukan hämmentynyt kun itse olen kaukana antamassa käskyjä. Ja jakokin me tehtiin kahdesti, kun en ollut varma hyväksyykö tuomari ensimmäisen jaon. Toisena päivänä kuitenkin tehtiin 10-pisteen jako, siitä olen ylpeä, tämä suoritus harmittavasti jää vain muistoihin, videomateriaalia ei siitä jäänyt talteen.

http://youtu.be/uSDa8FcnxfU

Ehkä ensi vuonna sitten kisaamme 2-luokan kärkipaikoista, aika näyttää... mihin meistä on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti