maanantai 23. huhtikuuta 2012

TOKO: Ensikosketus EVL -liikkeisiin

Tavoitteena on kolmessa viikossa muokata koekuntoon uudet liikkeet, jotta voimme startata 12.5 kisaan tokon ylimmässä luokassa. Moneen liikkeeseen on tehty jo pohjaa, toisiin jo pentuaikana, ja toisiin kuluneen vuoden aikana, joten olen luottavainen, että Tuike pienellä harjoittelulla oppii liikkeet koekuntoon. Tämä luonnollisesti tarkoittaa tihennettyä treenitahtia, eli joka päivä kun vain on mahdollista. Viikkoon ei montaakaan treenitöntä päivää voi jättää, jos haluamme edetä.

Urakka alkoi tänään, ja olin sopinut tokotreenit Jokelan keskustaan. Siellä olikin oikein hyvä häiriöpaikka; keskellä leikki/pelikenttien, jossa oli ihmisiä, lapsia, koiranulkoiluttajia, autoja ja kaikkea muuta keskustan hälinää. Tuikella oli suurimmaksi osaksi sopiva vire, ja onnistuin nostamaan virettä seuraamiseen ja kaukoihin sopivan repimisleikin avulla. Muutama häiriintyminen, mutta ei pahoja, ja nopeasti menivät ohi.

Muistiinpanot päivän treenistä:

- Ohjattu nouto: Otin 2 kertaa vasenta suuntaa ruokakippojen avulla, liikkurin kanssa ja sen jälkeen yksi vasen haku kahdella tiiliskivellä ja yhdellä noutokapulalla. Merkille vienti namin avulla. Nämä kaikki menivät tosi hyvin!

- Jäävät liikkeet: Z kuvio läpi ensin kaikki asennot paikallamakuulla, tolpan kierto ja koiran takaa kierto. Sitten mukaan myös istuminen ja seisominen. Seisomisessa aluksi etujalat liikkuivat = ei palkkaa. Korjasin niin, että palkkaan kohti tullessa, koiran oikealta puolelta ja näin sain etujalat pysymään paikallaan maassa. Näitä pari kertaa ja sitten onnistui myös ilman palkkaamista. Seuraamisen mukaantulo on hyvä, ei ongelmaa, mutta voisi harjoitella myös niin, että koiraa ei oteta mukaan, jotta ei opi ennakoimaan.

- Merkki: Merkille menoa ilman vaatimusta oikeasta asennosta. Nami merkkikipon päälle ja käsky, sen jälkeen kutsuin luokse ja palkkasin leikillä. Hyvä vire koko harjoituksen ajan ja nopeat merkille menot. Tätä Tuike harjoitteli jo pentuaikana ja huomasin, että Tuike jopa tarjosi namin syönnin jälkeen seiso-asentoa merkillä. Hieno homma! Pentuajan treenistä on varmasti apua, näin luulen.

- Kaukot: Tein kaukoja 15 metrin matkalla, kaikki asennot. Palkkaus liikkeen jälkeen leikillä vireen nostattamiseksi. Ensimmäisellä harjoituksella otti häiriön kentän ulkopuolelta ja yksi käsky meni ohi, mutta toinen kerta oli jo selvästi parempi. Ehkä täytyy kiinnittää jatkossa huomiota siihen, miten Tuike menee seisomasta istumaan.

Kiitos tosi hyvästä treeniseurasta ja hyvistä vinkeistä kuuluu treenikaverille Sannalle. Aina sitä ajatus vaihtuu ja jotain oppii...

Seuraavat treenit keskiviikkona (muistiinpanot itselleni):
- Ohjattu nouto namikipoilla 2 kertaa ja 1 kertaa onnistunut nouto, suuntana VASEN, namipalkka
- Jäävistä liikkeistä SEISO-asennon vahvistamista 3 onnistunutta , namipalkalla ja maahan liikkeestä ei mukaan 2 onnistunutta, lelupalkalla
- Tunnistusnouto 10m, yksi onnistunut suoritus ja iso namipalkka
- Merkille meno, 3 kertaa nami kipo päällä ja lelupalkka, 1 kertaa ilman namia lelupalkalla, ja 1 kertaa nami kipon päällä, lelupalkka.
- Seuraamisen juoksupätkät ja juoksusta käännökset vasen, oikea ja täys. Namipalkka, tarkkaile viretilaa.
- Seuraamisen hitaat pätkät, käännökset vasen, oikea ja täys, lelupalkka jos vire matala, nami jos vire korkea.

Huomenna paimeneen ja sitten taas tokoillaan keskiviikkona ja torstaina täytyy ottaa jotain nopeaa ja pientä. Perjantaina on vapaa ja la+su taas treenataan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti