tiistai 19. heinäkuuta 2011

Se hakee, tuo, ajaa ja jakaa!

Paimennustreenit ovat saaneet hyvää jatkoa, kun ollaan lomareissun jälkeen päästy monena päivänä vähän harjoittelemaan. Tuiken itseluottamus kasvaa koko ajan ja yhä enemmän luotan ettei se pöllöile :)

Se hakee ja tuo...JES! Tuike osaa itsenäisesti hakea ja tuoda lampaat mulle vaikka ne olisivat ihan pellon toisessa päässä. Kaarelle mennään aitoja myöden, lampaat irroitetaan nätisti aidasta ja sitten kuljetellaan ne kohti mua ja tasapainotellen lampaiden perässä itsenäisesti.

Poispäinajoa harjoitellaan ja sunnat vasen/oikea menevät jakeluun, vaikka välillä kyllä koira meinaa liukua tasapainoon/hakuun. Suuntakäskyt otetaan vastaan melko hyvin riippumatta siitä missä itse sijaitsen. Häkitys on hiukan haasteellinen meille, sillä itse vielä harjoittelen "lampaiden lukua". Viisaat on neuvoneet, että lammas kulkee siihen suuntaan, mihin sen pää näyttää ;D Tämän kun vielä muistaisi häkillä...ja kun niitä päitä on kahdeksan...

Jakojen alkeita on myös vähän harjoiteltu. Lammaskatras on helppo ihmisenkin jakaa, joten saamme helposti tehtyä väliintuloja, josta sitten pian täytyisi saada toinen lauma vähäksi ajaksi "haltuun". Nyt vain lyhyt poispäinajo onnistuu, kun laumat yhdistyvät melko helposti. Täytyy jatkaa jakoharjoituksia ja itsekin opetella miten parhaiten auttaa koiraa onnistumaan.

Nyt meillä on juoksun tärppipäivät, joten pidämme vähän treenitaukoa, mutta pian taas jatketaan harjoituksia ja koitetaan päästä jonnekkin vieraallekkin pellolle testaamaan osaako koira oikeasti vain osaako se vain "kotipellolla".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti