maanantai 4. heinäkuuta 2011

Paimennusta..paimennusta ja vielä paimennusta...

Paimennuksen saralla meillä oli tänään aivan LOISTAVA päivä! Nyt uskallan sanoa, että palaset koiran päässä ovat lopullisesti loksahtaneet kohdilleen. Aamusella pässit olivat liukkaalla tuulella ja Tuikellakin vielä hiukan epävarma olo itsesätään. Liinan avulla varmistelin aluksi ja parin ruman sanan jouduin käyttämään, että sain sille riittävän selkeästi kerrottua, että ryntääminen ei käy päinsä lainkaan. Tämän "puhuttelun" ja pienen jäähdyttelytauon jälkeen koira alkoikin toimia kuin unelma. Kaari kaarelta sen itseluottamus kasvoi ja palaset loksahtelivat paikoilleen, kun se huomasi, että pystyy nätillä asenteella pitämään lauman kasassa, kuljettamaan, ja tuomaan katrasta minulle.Yllä ja alla: Tuike tuomassa laumaa. Kauniisti koira menee kauas kaarelle ja lähestyy laumaa rauhallisesti ettei se pelästy ja juokse ohitse. Lampaat reagoivat hyvin koiraan.


Liina oli tänään aamupäivällä tilapäinen apukeino, jolla estin väärin tekeminen. Tämän päivän jälkeen liinaa ei enää meidän harjoituksissa enää näy, sen verran paljon nyt luotan koiraan ettei se tee tyhmiä ryntäyksiä.

Alla: Tuike vahtii laumaa ja on valmina vastaanottamaan käskyn siirtyä joko oikealla tai vasemmalle. Asenne on rento, mutta kuuliainen.


Alla: Tuike kuljettaa, lampaat reagoivat hyvin koiran liikkeisiin ja kääntyvät helposti haluttuun suuntaan.
Ankille suuret kiitokset hyvistä neuvoista ja opeista jälleen kerran. Meillä on käsissä erittäin hyvät harjoituslampaat, suuret kiitokset Leenalle ja erittäin hyvä, hieno laidunpaikka, siitä suuret kiitokset ihanille maanomistajille.

Jos harjoitukset jatkossakin menevät nappiin niin saatamme päästä starttaamaan jopa kisoissa syksyllä :) Mutta nyt kuitenkin ensin pitää nauttia kesästä, ihanista lampaista, kauniista luonnosta ja koirista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti