lauantai 7. helmikuuta 2015

Pentujen uimahallitreffit

Tapasimme 1-vuotiaiden Tuiken pentujen kanssa Hyvinkää koiraumalassa, uitimme pennut ja melkein omistajatkin. Mukana oli koko pentue vahvistettuna Nemo sedällä.

Nemon ja Katan tyylinäyte, Kuva: Arttu Syrjänen

Nemo olikin jo vanha tekijä, ja Nemon innoittamana Kata uiskenteli ongelmitta ja itse sain keskityttyä muiden pentujen uimaharjoituksiin. Oli kiva seurata, kuinka alun sähläyksen jälkeen jokainen löysi rauhallisen uimatyylin. Siitä onkin sitten hyvä jatkaa ja seuraavalla kerralla uinti jo sujuu varmasti paremmin. Reippaita pentuja vaikka uimahalli oli monelle ihan uusi tuttavuus. Paljon outoja pintoja, uusia ihmisiä, uusia ääniä, toisia koiria jne. Hienosti meni!

Topi löysi pienen uimarin sisältään, Kuva: Arttu Syrjänen
Kaikki ekakertalaiset, eli Mocca, Tyra ja Topi saivat päällensä uimaliivit ja ne vuorollaan nostettiin altaaseen ja opetettiin kädestä pitäen uimaan. Altaassa oli uittaja, joka huolehti, että koirat oppivat käyttämään altaan päässä olevia ramppeja, eivätkä pyri altaan jyrkästä reunasta ylös. Lisäksi uittaja on koiran tukena ja ohjailee tarvittaeesa käännöksissä. Ensin uintia harjoiteltiin yksitellen, sitten parittain ja loppuhuipennukseksi kaikki 3 ensikertalaista uivat rinnakkain.

Topi näytti nopeimmin syttyvän touhuun ja lopuksi jo itsekin ponnahti uimaan. Myös Tyra alkoi innostumaan loppua kohden ja sekin lähestulkoon itse ponnahti altaaseen uimaan. Mocca ei ihan vielä syttynyt touhuun, vaikka sekin oppi uimaan rauhallisesti. Pennuista Kata oli uinut aiemminkin, sillä Kata aloitti uimaharjoitukset jo kesällä. Katalla oli ihan mieletön tekniikka ja se ohitti tänään jo Nemonkin vauhdissa! Uskomaton saukko!

Onneksi paikalla oli kameramiehiä ja saatiin ikuistettua tunnelmat tältä päivältä, hienoja otoksia! Kiitos kuvaajille!

Tyra on narttu, se kykenee, uimaan, hengittämään ja noutamaan lelun samaan aikaan, Kuva: Arttu Syrjänen


Pariuintia, Tyra ja Mocca saapuvat maaliin, Kuva: Arttu Syrjänen


Loppuhuipenuksena uimaoppailaiden kiihdytysajot, Mocca, Tyra ja Topi kauhovat rintarinnan, Kuva: Arttu Syrjänen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti