keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Autiotaloa ja ilmaisutreenejä

Käytiin kentällä saamassa ohjeita ilmaisutreeneihin. Hyvä homma, saatiin huomata, ettei olla ihan väärin tehty ja tuli paljon neuvoja jatkoa varten.

Treenitiivistelmä ja muistiinpanot tältä päivältä:

Lenkin jälkeen ensin Kata hiukan tottisteli kentällä. Tyylilleen sopivalla tavalla Kata oli aika villi ja ehti tekemään satamiljoona asiaa ennen varsinaista tehtävää, mutta onnistuimme hyvin sivulle -liikeessä, johon olen ottanut jo paikalla kääntymiset ja lyhyet etenemiset mukaan. Sivu -asennon lisäksi Kata alituiseen tarjoaa istumista tai maahanmenoa, se on niin vikkelä, että ehtii jo tekemään monta liikettä silläaikaa kun kaivan namia palkkioksi edellisestä oikein tehdystä liikkeestä. Taidan olla vielä pulassa tuon pennun kanssa :) Noutokapulan poimiminen oli hiukan (myös) villiä ja jonkinverran pureskeluakin oli havaittavissa. Tähän asti ollaan nostettu/tuotu käteen vain ilmaisurullaa, joten puinen noutokapula oli uusi tuttavuus. Kivalla fiiliksellä ja innoissaan pentu teki lyhyet treeninsä, siitä jäi hyvä mieli.

Sitten Nemo tuli näyttämään mitä osaa liittyen aiheeseen rullailmaisu. Heti kärkeen saatiin ohje vaatia rulla kunnolla käteen, sillä Nemolla on huono tapa heittää/tiputtaa rulla ohjaajan jalkoihin. Toinen ohje oli ohjaajalle; eli siirtyminen lähetyksen jälkeen kuten metässäkin keskilinjalla toimitaan. Kolmanneksi pitää koiran kytkeminen ottaa mukaan harjoitteluun, eli rullan KÄTEEN tuonnin jälkeen koira kiinni ja sitten vasta näytölle. Hyviä neuvoja, näillä jatketaan harjoittelua.

Tuike pääsi viimeisenä kentälle, ja esittelemään haukkuilmaisua. Tähän mennessä olen haukuttanut itselleni, ja Terolle. Nyt haukutus Terolle ja nyt ekaa kertaa "vieraalle ihmiselle". Tuike haukkuu harvaan, mutta haukkuu kuitenkin ja haukkuessaan loittonee haukun kohteesta. Tähän saatiinkin hyvä ohje, alkaa palkata koira lähemmäksi, sillä nyt Tuike loittonee kun se odottaa lentävää lelua, eli se ennakoi. Myös kaikki haukun kohteeseen suuntautuva liike kannattaa huomioida palkitsemalla. Haukkua tulee reilusti lisätä vaikka haukku on vielä harvaa.

Kummankin treeniin (Nemo ja Tuike) on lisättävä se, että maalimies joka kerta vaihtaa paikkaa. Näin saadaan treeniin myös lisättyä oikeankaltaiset lähetykset ja koiralle ajatus lähetyksen suunnasta.

Kiva treeni takana ja paljon AHAA -elämyksiä ja ohjeita, näillä on hyvä jatkaa.

Eilen kävin Tuiken ja Katan kanssa autiotalotreeneissä. Kata pääsi taloon "tallaamaan" ja Tuike etsi kaksi taloon piiloutunutta ihmistä. Kata ei ollut uudesta paikasta millänsäkkään, mutta uudet oudot rappuset olivat hiukan jännittävät. Rappusten kulkemista siis treenattava ahkerasti. 

Tuike on kyllä liikuttavan innoissaan kaikesta mitä sen kanssa tekee. Lelun eteen se tekee ihan mitä tahansa. Taitavakin se on siihen nähden, että eilen oli vasta toinen autiotaloetsintä ikinä. Harkkojen jännä elementti oli se, että talossa ei ole sähköjä ja näin koiran pitää mennä outoon taloon yksin pimeässä ja ohjaajillakin on vain otsalamput mukanaan. Aika jännä fiilis ja hauskan erilaista harjoittelua. Mun tytöille pimeys ei näyttänyt tuottavan mitään ongelmia :)

Viimeaikoina Tuike on leikkinyt tosi paljon Katan kanssa, välillä Nemokin yrittää leikkiin mukaan, mutta useimmiten se irvistellään pois häiriköimästä. Yleensä Katan ja mamman leikki sujuu hienosti, mutta joskus Katalla keittää yli ja se hermostuu, silloin mun mielestä Tuike on se joka väistää, mutta voi olla että tulkitsen väärin.

Kuvapäivitysten puuttuessa tarjoilenkin lyhyen välähdyksen kotoota narttujen välisestä consensuksesta ja leikistä, jota näkee lähes joka ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti