torstai 27. kesäkuuta 2013

Kiekkoleirin lähtökuopissa

Kiirettä on pitänyt, eikä blogikaan ole ihahtanut moneen viikkoon, pahoitteluni kaikille lukijoille. Tarveisin varmasti jonkun muistutus-systeemin puhelimeeni joka piippaa aina kun on aika kirjoitella kuulumisia ;)

Kesä etenee ja lainapellolla määkii 10 pässiä. Niitä käydään muutama kerta viikossa katsomassa ja paimentelemassa. Lähinnä ollaan keskitytty Nemon sytyttelyyn ja Tuike on ollut ikäänkuin "töissä" siellä lampaita kasaamassa ja siirtelemässä. Siinä Tuike toimiikin hyvin ja luotettavasti, mutta sen verran ovela se on, että kun olen keskittynyt muualle ja annan ohjeita muille, käyttää Tuike tilaisuuden hyväksi ja ryhtyy omatoimisesti siirtelemään laumaa kohti minua. Vaisto sen sanoo, että mammalle täytyy tasapainottaa, mutta välillä maassapysyminenkin olisi toivottavaa. Täytyykin nyt kisojen alla ottaa aikaa Tuiken kanssa kahden ja mennä muistuttelemaan peruskäskyt ja niiden noudattaminen niin uskalletaan sitten kisaradalle heinäkuun lopussa. Vähän jännittää, kun ei olla päästy yhtään kertaa tekemään pitkiä hakuja, jotenkin sitä vain luottaa siihen, että samat hakukaaret löytyvät, mitä viime kesänä Tuike teki. Poispäinajoakin on harjoiteltava ja jakoa. Työmaata siis riittää näiden pentujen sytyttelyn lomassa.


Tuike tuutoroi kelpiepentua, joka on vieraana ja ensimmäistä kertaa tutustumassa lampaisiin.

Ollaan muutama kerta nyt treffailtu Tuiken sulhon kanssa ja niillä menee kerta kerralta paremmin keskenään. Maro on tosi kiltti, eikä koita yhtään mennä Tuiken iholle häsläämään ja Tuike arvostaa sitä olemalla normaali sulan tietämätön toisen koiran läsnäolosta. Paimentamaan ne mahtuvat ihan hyvin yhdessä. Tuike auttaa Maroa pitämällä lauman kasassa ja liikkeessä, jotta Maro saisi tunteen hallinnasta ja sitä kautta kasvatettua itsevarmuuttaa lampaiden paimennuksessa. Maro on kuitenkin vielä nuori ja tulee oppimaan paljon. Aina jotain hyvää se väläyttelee kun ollaan pari kertaa paimennuksen parissa tavattu.

Huomenna perjantaina onkin sitten lähtö Kiteelle Koirafrisbee leirille. Sinne tulee kouluttaja Zekeistä Kamila, joka oli viime vuonnakin meitä opastamassa leirillä. Huippuleiri on siis luvassa, mutta vähän vähemmän helteitä toivottaisi. Leirille lähtee koko perhe ja kaikki koirat. Lieirpäivityksiä kuvien kera sitten viimeistään ensi viikon alussa luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti