sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Toinen näytös Hyvinkään koiraladulla

Saimme aamulenkkiseuraa ja yhteensä neljän koiran voimin reippailimme liki kaksi tuntia. Hyvässä seurassa koirista pulputtaen matka taittuu ja kunto kohoaa.

Pitkän aamupäivälenkin päätteeksi lähdin Tuiken kanssa vielä koiraladulle.

Kierrettiin taas yksi kierros, eli toiset 2,7km on nyt blakkarissa. Tuike oli selvästi edellistä kertaa väsyneempi, sillä jo puolessa välissä alkoi hidastamaan tahtia ja syömään lunta. No, olihan Tuikella alla pitkä lenkki ennen hiihtoa... Ladulla oli koiria melkein ruuhkaksi asti ja muitakin hiihtäjiä aina mahtuu myös samaan aikaan ladulle. Taas tehtiin yksi hieno tavallisen hiihtäjän ohitus, sekä odoteltiin kauniisti ladun sivussa kuin kaksi koirahiihtäjää hurahti meidän ohitse.

Hauskaa taas oli ja Tuike veti hienosti. Vielä menee monta kertaa ennenkuin se jaksaa vetää koko matkan, mutta eipä me kiirehditä sen kanssa. Pääasia, että saadaan ylläpidettyä kesällä hankittua hyvää peruskuntoa myös talvella, ja tämä laji on mielestäni varsin oivallinen tapa, kun siitä ei tee pakkoa. Meille riittää vähempikin veto ja välillä mennään suosiolla hiljempaa vauhtia.


Tuiken sisarus Paimen Yrtin Kirveli synnytti 12.1.2013 kuusi potraa paimenkoiran alkua. Kokoonpanossa on viisi tyttöä ja yksi poika. Näistä kasvaa paimentavia harrastuskoiria, sillä sekä isä, että emä ovat osoittaneet kykynsä sekä paimennuksessa, että agilityssä. Tarkemmat tiedot ja tiedustelut Riitan kautta, yhteystiedot löytyvät Paimen Yrtin Kennelin kotisivuilta: http://paimenyrtin.suntuubi.com/?cat=1
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti