lauantai 4. elokuuta 2012

Olisko blogipäivityksen aika...

Hiukka on jäänyt jälkeen laahaamaan päivitykset. On niin paljon ollut tekemistä ja kaikkea, ettei ole ehtinyt juuri koneella notkua.


Parasta, mitä kesäaikaan mahtuu on lampaiden hoito ja paimentaminen. Tänä kesänä lampaat saapuivat viikon myöhemmin, mutta silti olimme paimennustreenikauden alkaessa valovuoden edistyneitä viime vuotiseen nähden. Koiran pää on kasvanut ja treenit voitiin heti alkaa todenteolla. Lampaatkin ovat olleet hyviä ja toimivia, ei liian säikkyjä, muttei liian helppojakaan.

Hyviä treenejä on jo paljon takana ja kisojakin on tultu jo viidet käytyä. Ekat kisat oli 17.7. Somerolla ja ne meni ihan mönkään kun heti haussa töötättiin ulos. En koskaan saanut tietää, mitä lauman takana tapahtui, mutta ilmeisesti Tuike rynnisti rumasti lampaiden tuonnissa ja siitä sitten ulos... Harmitti ihan vietävästi ja uhkasin lopettaa koko lajin siihen paikkaan. Yön nukuttua otin uuden tavan treenata hakua ja VAADIN koiran maahan hakukaaren päässä, eikä askeltakaan saanut ottaa kohti laumaa ellei käsky MAAHAN ollu mennyt perille. Aika paljon jouduin painostamaan, että sain koiran toimimaan, mutta sen jälkeen onkin treeneissä ja kisoissa kaikki hakuaakert olleet kiitettäviä ja lähestyminen rauhallista :)

Näillä eväillä lähdettiin kahden päivän kisoihin Juvalle 21.7.2012 ja 22.7.2012, jossa oli yhteensä 4 starttia viikonlopun aikana. Palkintosijoilla ei oltu, mutta olen erittäin tyytyväinen kaikenkaikkiaan. 4 suoritettua rataa ja 4 hienoa tulosta! Hyvä Tuike! Tulokset löytyvät SPKY:n tietokannasta: http://www.spky.fi/kannantestaus/kisat/

Tänään saimmekin taas uutta oppia ja ajateltavaa, kun Anki kävi kylässä. Jakoa, tuplahakua ja tasapainosta pois harjoittelua, sekä kaikenlaista opettelemista. Kumpa kaikki taas muistaisi ja osaisi niitä oikein harjoitella. Tuiken täytyy myös paljon vielä treenta poispäinajoa niin, ettei se valu kaarelle, tähänkin sain vinkkejä, miten sitä selkiyttää. Kaikenlaista treenattavaa....

Nisse-pappa oli taas aivan ihana ja taitava. Kova silmäkoira se on, ja tänään nähtiinkin hyvin miten se vaikuttaa. Aina oppii jotain uutta, se tässä lajissa onkin tosi mielenkiintoista. Koskaan ei ole nähnyt liikaa... eikä koskaan kyllästy katselemaan näiden hienojen paimenkoirien työskentelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti