lauantai 6. tammikuuta 2018

Koiraharrasteinen vuodenvaihde

Vuosi 2017 loppui ja vuosi 2018 alkoi koiramaisten harrasteiden parissa. Hakutreeniä, virtatestiä ja agilitytreeniä riitti ihan vuoden viimeisille viikoille asti, ja myöskin vuoden ensimmäinen viikko on ollut melko koirapainotteinen. Perheen kaikilla koirilla on ollut "omat kiireensä" eikä niille näy loppua! Mukava harrastusvuosi on taas tulossa...Tämän päivän ja alkuvuoden tärkein kisa oli tänään loppiaisena. Osallisina siinä Taika ja Elli.

Parivaljakko starttasi tänään "kotikisoissaan" Janakkala Areenalla kolmesti, ja näistä viimeinen startti tuotti aivan mahtavan tuloksen. He tekivät virheettömän radan ja vielä alittivat ihanneajankin yli kuudella sekunnilla. Kyllä oli bileet pystyssä ja ohjaaja oli kisakaveriinsa ylityytyväinen. Palkintopalliakin kolisteltiin ykkösen edestä.

Tässä jännittävä kisarata, jolta LUVA tuloksella -6,16 ja sijoitus 1. 


Kuva: Veikko VäänänenKuva: Veikko Väänänen
Ennakkoon oli tiedossa, että kepit ovat vielä hieman epävarma ja aika voi tehdä tiukkaa, mutta näimpä vaan Elli yllätti ja teki viimeisessä startissa kaiken oikein ja Taika kannusti Ellin liikkumaan riittävän reippaasti. Mahtava palkinto sille työlle, mitä tämän eteen on tehty. Lieneekin syytä vilakaista parin vuoden taakse...

Syksyllä 2015, Ellin ollessa 4-vuotias Taika aloitti agilityn opettelun Lotta Vuorelan ohjauksessa Nauravan Koiran areenalla. Pari saikin aivan loistavan alun uralleen taitavissa käsissä ja sen ansiosta agilitykärpäsen pureman. Perusasioista aloitettiin, mutta hyvin pian harjoituksissa edettiin jo tekemään erilaisia ohjausliikkeitä, takaakiertoja ja muita hienoja juttuja. Parissa kuukaudessa jo tehtiin lyhyitä radanpätkiä, uusia esteitä ja harjoiteltavia asioita tuli koko ajan lisää.

Tässä hyväntuulinen pätkä ensimmäisen syksyn harjoituksista noin kahden vuoden takaa:

Vajaan vuoden jälkeen aloituksesta, heinäkuussa 2016 oli aika heittää hyvästit Nauravan Koiran areenalle, jossa tuli paljon opittua. Harjoittelun tuloksena Elli ja Taika selvisivät tällöin hienosti jo parinkymmenen esteen radoista: https://www.youtube.com/watch?v=mdiqrrJtPfo

Harrastus vei koirakon Turenkiin ja liittymään Janakkalan Koirakerhoon, jossa samat tutut valmentajat jatkoivat junnujen koutsaamista. Janakkalan koirakerho otti alusta asti junnut hyvin vastaan, ja pitkästä treenimatkasta huolimatta aina innolla aksatreeneihin lähdettiin. Aktiivista treenausta ja hyvää opetusta on saatu ja pikkuhiljaa syttyi kisailun kipinä, joka tänään nyt tuotti tulosta. Ennen virallisia kisoja töitä on tänä syksynä tehty paljon mm. keppien kanssa, sekä ollaan haettu kisakokemusta ravaamalla epiksissä loppuvuodesta.

Tämän päivän innostamana jo seuraavat agilitykisat on ruksattuna kalenteriin ja uusia treenisuunnitelmia tehty. Koiraihmisenä ja äitinä on vallan ihanaa seurata, kuinka nuori ottaa omakseen koiraharrastukset ja hienosti huolehtii ja hoitaa oman kisakaverinsa joka ikinen päivä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti