sunnuntai 26. tammikuuta 2014

57 vuorokautta astutuksesta...pian alkaa tapahtumaan

Tasan 57 vuorokautta astutuksesta, ja lääkärin mukaan 60-61 päivää astutuksesta pitäisi alkaa tapahtumaan, eli pennut syntyvät ennen viikonloppua. Tuike voi hyvin, syö halukkaasti ja liikkuu lähes normaalisti. Paljoa ei masu ole menoa hidastanut, tilanne varmaan olisi eri, jos pentuja olisi enemmän. Tänäänkin käytiin ihan hyvällä metsälenkillä narttujen kanssa. Nemoa en ole enää Tuiken metsälenkeille ottanut, ettei tapahdu kolareita.

Pentuaitaus on valmiina ja muutkin tykötarpeet on kerätty pentuhuoneeseen, jossa itse myös nukun. Tero ja Nemo muuttivat pentuajaksi toiseen huoneeseen, jotta Tuike saa täyden rauhan pentujen hoitamiseen. Eläinlääkärin numerot on kiinnitetty seinään ja päivystyksen numero myös. Tukiverkkoa on varoitettu, ja varmistettu, että kaikki tärkeät ihmiset ovat saatavilla loppuviikosta, milloin odotan synnytyksen alkavaksi.

Pentuaitaus on suurehko, vähän liian iso ekoille viikoille, joten virittelen synnytyksen jälkeen sinne pienentävän elementin, jotta pennut pysyisivät lähellä emoa, eivätkä eksy. Sitten kun alkavat liikumaan niin aitaus on perin passeli pikkuisille. Pohjalla kosteantilan mattoa, eristävä pehmeähkö kerros, peitto ja lakana. Alle tulee vielä WetBed, joka on postissa hakemista odottamassa. Tuike hyppää itse aitaukseen, syö ruuan siellä ja lämmöt myös mittaillaan aitauksen oikeassa takanurkassa. Tosi vaivattomasti mittailu on sujunut, kun nenun edessä on namikippo, josta voi työntää lahjontanamin suukkuun samalla kun mittari tekee hommia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti